به گزارش خبرگزاری «حوزه» از یزد، دکتر بیژن دواز، استاد دانشگاه از یزد در نشست استادان حوزه و دانشگاه که با موضوع نظام مسائل مشترک بین حوزه و دانشگاه برگزار شد، با تاکید بر اینکه در قبل و بعد از انقلاب اسلامی علم در دانشگاه های کشور دچار تغییرات مثبت بسیاری شده است گفت: اگر به آمار رسمی که ارائه شده نگاهی بیندازید می بینید که در قبل از انقلاب علم آنچنانی در دانشگاه ها وجود نداشت و جایگاه به خصوصی در این زمینه در بین دانشگاه های برتر دنیا نداشتیم.
وی با بیان اینکه قبل از انقلاب اسلامی دوره های تحصیلات تکمیلی در دانشگاه ها بسیار کم بود، خاطر نشان کرد: در آن زمان مشکلات بسیاری در این زمینه وجود داشت که در بعد از انقلاب حل شد.
دواز با اشاره به اینکه در قبل از انقلاب اسلامی 40 درصد دانشجویان ایرانی در خارج از کشور تحصیل می کردند، تصریح کرد: اما در سال 97 فقط یک درصد آنها برای تحصیل به خارج از کشور رفتند.
استاد دانشگاه با بیان اینکه میزان مهاجرت دانشجویان ایرانی برای تحصیل به آمریکا در قبل از انقلاب 57 هزار نفر بود، خاطر نشان کرد: در حال حاضر حدود 12 هزار نفر است و این در حالی است که بسیاری از آنها در سال های قبل ماندگار شده بودند.
وی با اشاره به رتبه دانشگاه مقصد دانشجویان مهاجر ایرانی در دانشگاه های خارج از کشور، گفت: از میان دانشجویانی که برای تحصیل به خارج از کشور مهاجرت کردند تنها یک درصد به دانشگاه های برتر دنیا وارد شدند و مابقی به دانشگاه های معمولی وارد شدند و الزاما 99 درصد از آنها نخبه و استعداد برتر نیستند.
دواز تصریح کرد: تعداد دانشمندان برتر دنیا پیش از انقلاب ایران هیچ دانشمند برتر جهانی نداشته، اما در سال 1395 طبق اعلام یکی از پایگاه های معتبر جهانی، ایران دارای 208 دانشمند برتر است که در میان یک درصد دانشمندان برتر دنیا قرار دارد.
استاد دانشگاه در ادامه با اشاره به مسئله بیکاری در سطح کشور گفت: وظیفه مسئولان است که به نحوی برنامه ریزی کنند که از نیروی متخصص و کارآمد و باسواد کشور استفاده کنند؛ نه اینکه مسئولان نتوانند نسبت به بکارگیری این نیرو برنامه ریزی کنند.
انتهای پیام/313/23